V tednu pred jesenskimi počitnicami, od 17. do 23. oktobra 2021, smo se dijakinje iz 2. b EG  in dve profesorici v živo udeležile prvega projektnega srečanja v okviru projekta Erasmus+ »Learn from the Past to Build a Greener Future«, ki je potekalo v mestu Pszczyna v Šleziji na Poljskem.

Program je med drugim vključeval ogled Katovic in Krakova, obisk rudarske četrti in rudnika premoga Guido v bližini Katovic, predavanje na univerzi v Krakovu ter razne delavnice. Na srečanje so prišli tudi dijaki in učitelji iz partnerskih šol iz Italije, Romunije, Turčije in Portugalske. Vzpostavili smo prve stike in sklenili nova prijateljstva. Veselimo se naslednjega srečanja, ki bo v Turčiji, in predvsem srečanja pri nas v Sloveniji, ki bo konec maja 2022.

Vtisi dijakinj

»Bila sem nastanjena pri družini in tako res spoznala, kako živijo na Poljskem. Všeč mi je bilo spoznavati novo kulturo in njihove običaje.« (Lea)

»Pridobila sem veliko novih izkušenj in izboljšala svoje znanje angleščine.« (Zoja)

»Spoznala sem nove jezike (portugalsko, poljsko, romunsko, turško) in se naučila nekaj njihovih besed.« (Lana)

»Najbolj mi je bilo všeč, ko smo obiskali rudnik premoga in se spustili kar 320m pod zemljo. Spoznali smo, kako zelo garaško in nevarno je bilo delo rudarjev.« (Taja)

»Dan v Krakovu je bil enkraten. Sprehajali smo se po mestu in občudovali zgodovinske znamenitosti.« (Nea)

Kliknite na spodnjo povezavo in si oglejte zbirko fotografij ter opis srečanja po dnevih. Zadnji dan srečanja so dijaki v skupinah pripravili predstavitev projektnega srečanja v orodju Wakelet.

Wakelet: https://wke.lt/w/s/Igtahy

 

Nataša Jerman

(koordinatorica projekta)