Postopek prijave

Na razpisu Erasmus+ KA1 smo bili izbrani za projekt učne mobilnosti posameznikov na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

Projekt je financiran s pomočjo dotacij evropske unije, zato je to enkratna priložnost, da spoznate nove kraje in ljudi, da se preko njih veliko naučite in se pri tem tudi zabavate.

Informativne prijave zbiramo do petka, 23. 6. 2023.

To storite tako, da izpolnete prijavnico in jo pošljete na ingrid.baruca@seps.si  ali prinesete osebno razredniku, v tajništvo ali Ingrid Baruca (kabinet 105/stolp)

Kdo se lahko prijavi?

Želimo si radovednih, odprtih in zgovornih dijakov, ki bi radi potovali in si s spoznavanjem drugih kultur in običajev širili obzorja. Dijakov, ki poznajo bonton in bodo v tujini dostojno zastopali tako našo šolo kot tudi Slovenijo. Dijakov, ki so prilagodljivi, spoštljivi in marljivi in bi radi izboljšali znanje angleščine in se morebiti naučili še osnov španskega in portugalskega jezika.

Prednost imajo dijaki in dijakinje, ki v šolskem letu 2023/2024 obiskujejo 2. in 3. letnik smeri ekonomski tehnik, 2. in 3. letnik trgovec in administrator ter 4. letnik ekonomski tehnik – PTI, 3. letnik ekonomske gimnazije.

Kaj zdaj, ko boste informativno prijavljeni?

Vsak prijavljeni dijak bo dobil povratno e-pošto, ki bo potrdila njegovo prijavo. Informativna prijava pomeni, da smo zabeležili vaše zanimanje za prakso v tujini. Zaželene so resne prijave. Dokončen izbor dijakov bomo opravili pred posamezno izvedbo mobilnosti.

 Kam bomo šli na prakso?

Dijaki bodo prakso opravljali po različnih organizacijah v Bragi, Portugalska, Valenciji in Tenerifih, Španija in Palermu, Italija.

Ali imam prakso v tujini priznano?

Seveda. V tujini dobi vsak dijak potrdilo o opravljeni praksi, poleg tega pa tudi evropski dokument Europass, kjer so natančno navedene naloge, ki jih je opravljal in znanja, ki jih je pridobil. Oba dokumenta služita kot dokazilo za uspešno opravljeno prakso. Europass vam bo odlično služil kot priporočilo tudi pri iskanju dela v prihodnosti.

Kakšne so moje obveznosti, če se odločim opravljati prakso v tujini?

Pred vsako mobilnostjo bomo sklicali sestanek vseh izbranih dijakov in njihovih staršev. Podrobnosti pa dijakom razjasnimo na sestanku. pred pričetkom mobilnosti. Dijaki bodo vključeni v pripravljalni del na šoli,  spoznavali bodo osnove španskega in portugalskega jezika, države, pokrajine in mesta, v katerega odhajajo na delovno prakso.

Kako poteka končni izbor dijakov, ki bodo sodelovali v projektu?

Vaše delo in vedenje spremljamo ves čas vašega šolanja in pri odločanju o tem, koga bomo poslali v tujino, se posvetujemo v okviru učiteljskega zbora, poleg tega na dokončni izbor vpliva tudi število prijavljenih iz posameznega razreda. Hkrati je zelo pomembno vaše sodelovanje, kar pomeni, da se pravočasno odzivate na e-pošto in navodila koordinatorke projekta, saj je sicer zelo težko delati.

Kaj se zgodi v primeru, da se zdaj informativno ne prijavim, pa si kasneje premislim in bi vseeno želel opravljati prakso v tujini?

Vedno lahko pošlješ svoje podatke, vendar bodo imeli prednost dijaki, ki se bodo prijavili do vključno 23. 6. 2023. Vsi, ki boste prijavo poslali kasneje, boste uvrščeni na rezervno listo in pridete v poštev, če se kdo od informativno prijavljenih ne bo odločil za opravljanje prakse v tujini.

Zanima me…

Če so ostala še kakšna vprašanja glede prakse v tujini, pošljite e-pošto na ingrid.baruca@seps.si ali kontaktirajte koordinatorko projekta Ingrid Baruca osebno (kabinet 105/stolp).

Prijavnica-Erasmus 2023-2024