»MEDNARODNO SODELOVANJE NAS BOGATI«

SEPŠ Koper je vključen v še en projekt programa Unije Erasmus+ (Ključni ukrep 1, akcija Mobilnost osebja in učencev v SŠI) z naslovom »MEDNARODNO SODELOVANJE NAS BOGATI«. Mobilnost je namenjena 15 dijakom prvih letnikov (pogojno tudi drugih), v projekt pa je vključena nizozemska šola iz Tilburga. Dijaki SEPŠ bodo najprej gostili nizozemske dijake, nato pa se bodo udeležili srečanja v Tilburgu na Nizozemskem, kjer jih med izmenjavo čaka tudi t. i. »evropski dan«, srečanja vseh dijakov iz več evropskih šol, s katerimi nizozemska šola sodeluje v mednarodnih projektih. Ker je projekt sofinanciran s strani Evropske unije, so stroški udeležbe na projektnih srečanjih minimalni.

Cilji mobilnosti:

– dijak krepi socialne kompetence, postaja strpnejši, razume sebe in druge v različnih socialnih položajih ter se ustrezno odziva,

– krepi in dviguje samozavest, samostojnost in odgovornost,

– konstruktivno sodeluje v paru z nizozemskih dijakom/skupini,

– nadgradi in razširi jezikovno kompetentnost ter veča interes za samoučenje angleškega jezika,

– širi svoja obzorja,

– se zaveda potrebe po okoljsko trajnostnem in odgovornem ravnanju,

– razvija IKT kompetence,

– širi svoja obzorja.

Če rad/a potuješ in spoznavaš druge kulture, če se rad/a družiš ter spoznavaš nove ljudi in če te ni strah novih izzivov, izpolni spodnjo prijavnico in se nam pridruži. Prijavnico oddaj v priponki na e-naslov: mojca.butinar@gmail.com ali v fizični obliki prof. Butinar Mužina.

PRIJAVNICA

Mednarodna izkušnja z nizozemsko šolo v Tilburgu