12.04.2023

PREDAVANJE ZA STARŠE

V torek, 11. aprila 2023, ob 18.00 uri je v knjižnici potekalo predavanje za starše z naslovom »Zdrava odzivnost staršev, ki krepi samostojnost in odgovornost najstnikov za življenje«.

Predavala sta Leonida in dr. Albert MRGOLE, starša štirih odraslih otrok, ki sodita med naše najbolj priljubljene predavatelje. Preko 20 let delujeta v zavodu Vezal kot psihoterapevta.

Staršem sta na preprost način, na konkretnih zgodbah in primerih pokazala, kako najti preprosto pot do rešitev vsem skupnih zadreg. S tem so se starši zlahka poistovetili. Čar njunega predavanja so bile konkretne in uporabne zgodbe iz življenja, kjer sta brez olepševanja pokazala stvari, kakor so v resnici. S svojim sproščenim načinom sta staršem prinesla uporabne namige in upanje za praktične rešitve in večjo povezanost v družinah.

Njuno predavanje je bila demonstracija življenjskih izkušenj, konkretnih ravnanj in dilem, prenos žive izkušnje, ki ima pri učenju ljudi največji vpliv.

Z zaigranimi konkretnimi primeri nesoglasij med starši in najstniki sta pokazala, kako naj bi se starši odraslo odzivali v takih primerih in kako bi na tak način krepili samostojnost in odgovornost najstnikov, ki se na lastnih napakah učijo in postajajo odrasle osebe.

Odziv starša:

»Odlično predavanje, odlično ste izbrala in organizirala, se priporočamo še kdaj. Predlagam, da jih tudi dijakom ponudite ob priliki.« (Matjaž Slak)