22.03.2024

Gostili smo Erasmus prijatelje s Sicilije

Od 13. marca do 20. marca 2024 smo na SEPŠ Koper gostili dijake in učitelje iz mesteca Troina s Sicilije v okviru projekta Erasmus+ “Bridging cultures, building bonds”. Dijaki so bili kot po navadi gostje naših dijakov ter njihovih družin, kar spodbuja komunikacijo, spletanje prijateljstev ter spoznavanje drugih kultur.

Za goste in naše sodelujoče dijake smo pripravili bogat program ter raznovrstne aktivnosti, preko katerih smo razvijali veščine timskega dela, nastopanja, komunikacije v angleščini in italijanščini, uporabe digitalnih orodij, podjetnosti ter vrednote strpnosti, kulturnih raznolikosti in medsebojnega spoštovanja. Začeli smo s spoznavnimi igrami ter predstavitvami Kopra in Slovenije, nato so dijaki v skupinicah raziskali Koper s pomočjo aplikacije Actionbound. Obiskali smo tudi Pretorsko palačo, kjer nas je sprejel g. Pirjevec, predstavnik MO Koper. V naslednjih dneh smo obiskali še RTV Koper – Capodistria, Etnografski in Pokrajinski muzej Koper, Piran, Rižarno v Trstu, Postojnsko jamo ter naše glavno mesto. Nedeljo so italijanski dijaki preživeli z gostiteljsko družino. Gostje so sodelovali pri nekaj učnih urah, v delavnicah o EU, izdelali smo blog ter izvedli natečaj za izbor logotipa projekta. Srečanje smo zaključili z druženjem ob petju in plesu na šoli.

Veselimo se ponovnega snidenja ter našega odhoda na Sicilijo v začetku maja 2024.

Nataša Jerman

koordinatorica projekta

Več o srečanju si lahko preberete na blogu:  https://erasmusplusettoremajorana2024.blogspot.com/2024/03/a-good-start-is-half-work.html