Od 17. 11. do 21. 11. smo tudi na naši šoli obeležili teden slovenske hrane, katerega cilj je, da pogosteje posegamo po lokalni, slovenski hrani ter s tem podpremo domače kmete in predelovalce. V ta namen so bila ves teden v avli šole in v zbornici na razpolago domača, brkinska jabolka štirih različnih sort. V avli šole so na jesensko obarvani stojnici, ki jo je pripravil prof. Štemberger, dijaki lahko poskusili kislo sorto granny smith, zlati delišes in jonagold ali slajšo sorto idared. Pojedli smo približno 100 kg jabolk😊.
Tako dijaki kot profesorji so bili povabljeni, da sodelujejo v nagradni igri, kjer je bilo potrebno odgovoriti na dve ne preveč težki vprašanji, povezani z zdravo prehrano. Izmed vseh sodelujočih dijakov so bili izžrebani trije, in sicer Jan Cencič (1. b EG), Nina Ugrenovič (2. TR) in Hasnija Hadžić (3. b ET), ki so prejeli praktične nagrade.
Hvala vsem za sodelovanje in čestitke nagrajencem!
Aktiv naravoslovja




